De fysieke testen zijn ervoor om de belastbaarheid van de spelers in kaart te brengen. Tijdens de voorbereiding worden er in het sportlab op locatie van Frix preventief gescreend middels een kracht- en spronganalyse, per speler wordt een advies rapportage opgemaakt en een specifiek schema gemaakt om mee aan de slag te gaan. Daarnaast krijgt de trainer aan de hand van fysieke veldtesten op locatie van VV Eemdijk meer inzicht in de fysieke belastbaarheid van de spelers. Hierdoor kan hij de belasting specifiek bijstellen per speler voor trainingen/wedstrijden waardoor de kans op blessures ook afneemt. Daarnaast is de progressie van de spelers bij te houden tijdens het seizoen gezien er meerdere meetmomenten zijn. Zo is het essentieel dat spelers voldoende interval uithoudingsvermogen hebben om prestaties te behouden tijdens trainingen en wedstrijden, verder zijn het sprint- en wendbaarheidvermogen bepalende prestaties tijdens het voetballen. Het gaat met name om de korte sprints met snelle richtingsveranderingen. Deze componenten worden dan ook getest tijdens de fysieke veldtesten.
Wij zorgen ervoor dat spelers in topconditie zijn én blijven door middel van de juiste warming-up en gerichte fysieke training. In het begin van het seizoen is een bewezen preventieve warming-up inclusief aanvullende fysieke training aangeleerd, waarin ook aandacht is voor kracht- en coretraining maar ook aanvullende sprintvormen die door middel van periodisering worden opgebouwd. Verder is er in deze fysieke periodisering ook oog voor preventie van blessures en is er na een lange blessure ook eerst een veldrevalidatieprogramma, die essentieel is voor een succesvolle terugkeer.
Om volledig inzicht te krijgen in de belastbaarheid van de spelers is naast periodiek fysieke testen volledige monitoring nodig van zowel de interne als externe belasting van de spelers tijdens zowel trainingen als wedstrijden. Voorafgaand aan een sessie geeft een speler een score hoe goed hij hersteld is en na de sessie een score hoe zwaar hij de sessie heeft ervaren (= interne belasting). Tijdens de sessies dragen de spelers een GPS zender, deze zender meet onder andere de hartslag, gelopen afstanden in verschillende snelheidszones en het aantal keer versnellen/vertragen (= externe belasting). Na elke sessie volgt een rapportage en deze data wordt teruggekoppeld. Verder wordt de trainingsbelasting over een week bekeken en vergeleken met de data die in een wedstrijd behaald worden. Indien de weekbelasting niet voldoende of teveel is, kan hiervoor gecorrigeerd worden. De trainingen worden ook over een aantal weken bekeken en als blijkt dat een speler teveel of weinig belasting heeft gehad en daardoor een risico op een blessure loopt kan hierop ingespeeld worden. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen een hogere trainingsbelasting en een verhoogd risico op een blessure in de week daarop.
Voeding wordt steeds belangrijker in de sport, maar wat is nu de juiste voeding voor, tijdens en na een training of wedstrijd? Er is online veel informatie beschikbaar maar wij baseren het op wetenschappelijke kennis en bewijs. De sport voetbal vereist korte en lange sprints, veel richtingsveranderingen en versnellingen/vertragingen. Daarnaast heb je de juiste focus nodig, ook hierin kan de juiste sportvoeding verder helpen. Wij helpen VV Eemdijk in de juiste voeding voor de beste prestaties.
Benieuwd of wij jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact op via onderstaande contactgegevens.
Frix Fysio & Performance
+31 06 13 51 19 50
praktijk@frixfysio.nl
Industriestraat 18-A, 8081 HG in Elburg